Katajan SM-ikäisillä yleisurheilijoilla taas kaikkien aikojen kausi
27.1.2019 17:45 Uutiset / Jaoston etusivu

Ikäluokkansa aitajuoksueliittiin nouseva Anniina Salokannel oli yksi kauden menestyjistä

Katajan SM-ikäisillä oli kaikkien aikojen kausi jo toisen kerran peräkkäin

Kesän 2017 päätteeksi voitiin todeta, että Maskun Katajan SM-kisaikäisten eli 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien yleisurheilijoiden kokonaismenestys oli parempaa kuin koskaan aikaisemmin seuran historiassa. Kesän 2018 jälkeen voidaan jälleen todeta samoin. Piristyneen valmennustoiminnan hedelmät kypsyivät entistä mehevimmiksi ja ennen kaikkea niitä tuli lisää sekä säännöllisen valmennuksen, onnistuneen rekrytoinnin että uusien SM-kisaikään nousseiden urheilijoiden myötä.

Pelkästään mitaleita laskettaessa vuosi 1999 oli toki parempi, sillä silloin Aino-Inkeri Valtanen ja Satu Brandt voittivat N17-sarjan 7-ottelussa SM-hopeaa. Henkilökohtaisessa kisassa Aino oli tuolloin viides. Tyttöjen valmentaja oli samainen Jarmo Rasi, joka vastaa nykyisten SM-kisaikäisten valmennuksesta Katajassa.

Vaikka tänä vuonna mitaleita ei vielä saavutettu, nykyisen toiminnan ja menestyksen laajuus on kuitenkin eri luokkaa, kun vertaillaan urheilijamääriä, SM-kisoihin osallistuneiden määriä ja tulostasoa. Näistähän kootaan Suomen urheiluliiton Seuraliiga-kilpailun pistesaldo, joka oikeutti Katajan seuraluokittelussa tänä vuonna sijalle 93. Sijoitus on seuralle kautta aikojen paras. Pisteitä keränneitä seuroja oli yhteensä 332.

Mielenkiintoista on se, että epävirallisen tiedon mukaan Katajan edelle sijoittui vain yksi sellainen seura, jolla ei ole toiminta-alueellaan omaa kestopäällystekenttää. Tuo seura on Säkylän Urheilijat, joka on juuri Katajan edellä sijalla 92.

Katajan edellä ei ole myöskään montaa seuraa Maskua pienemmiltä paikkakunnilta. Takana on sen sijaan kymmenittäin isompien paikkakuntien seuroja.

Myös tulevaisuus näyttää hyvältä, nimittäin Seuraliiga-pisteissä merkittävää osaa näyttelevät 16-vuotiaiden ja sitä vanhempien SM-kisapisteet, jotka tunnetaan Kalevan Malja –pisteinä. Näitä Kataja saalisti pitkästä aikaa ensimmäisen kerran – tosin vasta kolme, sillä vain kolme viidestätoista SM-kisoihin osallistuneesta katajalaisesta urheili Kalevan Malja –ikäisissä. Seuraliigassa edellä olleista 92 seurasta vain kahdella oli vähemmän Kalevan Malja –pisteitä kuin Katajalla. Tämä kertoo Katajan vahvasta panoksesta ikäluokissa 14- ja 15-vuotiaat. Mikäli urheilijat pysyvät lähivuosina Katajassa, tullee Seuraliiga-sijoitus nousemaan entisestään myös lähivuosina (v. 2016/232., 2017/134., 2018/93.).

Parhaat ulkoratojen SM-kisasijoitukset henkilökohtaisissa kilpailuissa 2018:

5. Simo Noopila, M22 korkeus

6. Juho Haapala, M17 200 m

6. Anniina Salokannel, T14 300 m aitajuoksu

7. Henni Liimatta, T14 korkeushyppy

8. Roni Samsten, M17 keihäänheitto

9. Roni Samsten, M17 kiekonheitto

9. Juho Haapala, M16 100 m

9. Kalle Oksanen, P15 2000 m

10. Anniina Salokannel, T14 viisiottelu

11. Rasmus Haavisto, P15 300 m

Parhaat ulkoratojen SM-kisasijoitukset joukkuekilpailuissa ja viesteissä 2018:

5. Anniina Salokannel ja Henni Liimatta, T14 viisiottelun joukkuekilpailu

7. Joona Rasi ja Juho Ala-Kokko, P15 kolmiloikan joukkuekilpailu

8. Joona Rasi, Kalle Oksanen, Rasmus Haavisto, P15 maastojuoksun joukkuekilpailu

11. Rasmus Haavisto, Kalle Oksanen, Tuomo Kulmala, Joona Rasi, P15 4x800 m viesti


   
Lisää uutisia
Maskun Kataja Ry
«  Elokuu   »
Kategoriat