Juho Haapala ja Rasmus Haavisto alueellisessa maajoukkueleirityksessä
6.1.2020 17:39 Uutiset / Jaoston etusivu

Nämä pojat sietävät maitohappoja!

Kaksi Maskun Katajan yleisurheilijaa, Juho Haapala ja Rasmus Haavisto sekä poikien valmentaja Jarmo Rasi kutsuttiin lokakuussa mukaan Suomen Urheiluliiton alueelliseen maajoukkueleiritykseen. Leiritys on tarkoitettu 15-18-vuotiaille, lajikohtaisen tulosrajan saavuttaneille lupaaville urheilijoille ja heidän valmentajilleen. Tämä vuosi on Katajan historiassa ensimmäinen, jolloin mukana on kaksi urheilijaa eikä ole mahdotonta, että lähitulevaisuudessa joukkoon liittyisi lisää Katajan urheilijoita.

Vuonna 2002 syntynyt Juho Haapala on leirityksessä toista vuottaan. Hän saavutti leirityksen tulosrajat laajalla skaalalla eli kaikilla sileillä pikajuoksumatkoilla 100:sta 400:aan metriin. Viime kesänä juostu ennätyssarja on 11,22-22,81-51,33. SM-kisoissa Juho oli 17-vuotiaiden 100 ja 200 metrin nelonen.

Vuotta nuorempi Rasmus Haavisto on suuntautumassa erityisesti 400 metrin erikoismieheksi sekä sileällä että aidatulla ratakieroksella. 16-vuotiaiden 400 metrin aitatilaston seitsemänneksi sijoittunut Rasmus on mukana leirityksessä ensimmäistä vuottaan.

Valmentajan ammattitutkinnolta joulukuussa valmistuneen Jarmo Rasin mukaan poikien syksyn harjoittelu on sujunut pääosin suunnitelmien mukaan ja tammikuun alun leiriviikonloppu tuottikin useita testiennätyksiä. Niiden perusteella jo hallikilpailukaudella on odotettavissa mielenkiintoisia hetkiä.

-Juhon urheilijadentiteetti otti jo edellisellä kaudella selkeän edistysaskeleen ja se näkyi kesällä 2019 hienoissa tuloksissa kautta linjan. Rasmuksen harjoitteluasenne on tänä syksynä ollut kohdallaan ja poika alkaa pikku hiljaa hahmottamaan omaa lahjakkuuttaan. Tammikuun leirin testitulokset heijastelevat positiivisella tavalla kehittynyttä otetta urheilemiseen, toteaa valmentaja Rasi.

Haapalan ja Haaviston harjoitussuunnitelman tyypillinen viikko sisältää 5-6 oman lajin harjoitusta ja sen lisäksi jonkin verran huoltavia ja palauttavia toimenpiteitä. Harjoittelun säännöllisyys on avain onneen sillä ihmeitähän ei tunnetusti tapahdu vaan ne tehdään.


   
Lisää uutisia
Maskun Kataja Ry
«  Elokuu   »
Kategoriat