Kataja Murrolle SM-hopeaa!
10.4.2019 8:45 Uutiset / C-tytöt Murto

Kataja Murto sai palata Kuortaneen SM-finaaleista hopeamitalit kaulassa.

  • Kataja Murrolle SM-hopeaa!

Maskulaistaustaisen lentopalloilija Iida Murron mukaan nimetty Katajan C-tyttöjoukkue ylitti tavoitteensa ja ylsi SM-hopealle viime viikonloppuna pelatussa Kuortaneen SM-lopputurnauksessa.

Kausi on ollut erityisen onnistunut, sillä jo aiemmin keväällä joukkue voitti Lounais-Suomen aluekultaa. Tuore SM-hopea tuli valtakunnallisessa sarjassa, jossa mukana oli peräti 117 joukkuetta. Näistä SM-finaaleihin pääsi kuusitoista parasta.

Kuortaneen SM-finaalit ovat monen mielestä koko juniorikauden huipentuma, sillä missään muussa vaiheessa puitteet ja osallistujamäärät eivät ole näin massiiviset. Tapahtuma oli todella juhlava, mihin kuuluivat avajaisseremoniat Maamme-lauluineen sekä katsomossa istuva yli satapäinen yleisö, joka jatkuvasti kannusti omiaan rumpujen paukkeessa.

Hyvään syöttöpeliin tottunut joukkue oli puitteista aluksi hieman ihmeissään. Kun alkulohkon peleissä ei juuri kenellekään tullut syöttöputkia, pysyivät vastustajat peleissä mukana. Joukkue osoitti kuitenkin henkistä vahvuutta tiukoissa peleissä, joista joukkue voitti joka ainoan, vaikka yhdessäkin pelissä vastustajalla oli peräti kolme ottelupalloa.

Alkusarjassa SoPa kaatui 2-0, Ruokolahden Raju 2-1 sekä VaLePa samoin 2-1 numeroin. Sunnuntaiaamun puolivälierissä Salo kaatui 2-0, vaikka tässä pelissä iso johtoasema oli jo karata omista käsistä.

Turnauksessa joukkue paransi peliään koko ajan aina vielä välieriin asti, jossa Rovaniemi kaatui 2-0. Sen sijaan loppuottelussa Kauhavan Visaa vastaan oma peli ei lähtenyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin ja seurauksena oli selkeä 2-0 tappio. Kauhava oli kuitenkin sekä tässä turnauksessa että koko kauden ajan selvästi paras joukkue ja ansaitsi kultansa.

Kataja Murron saavutusta voidaan pitää ainutlaatuisena, sillä joukkueen avausseitsikosta sekä passari että keskipelaajat pelasivat ensimmäistä kauttaan näissä rooleissa. Joukkueesta pääsi SM-finaalien All Stars seitsikkoon peräti kolme pelaajaa: passari Emilia Kangassalo, libero Linnea Toivonen sekä yleispelaaja Sofia Mäkitalo. Viimeksi mainittu oli myös turnauksen hyökkäystilaston kärkinimi. Mäkitalo ja Toivonen ovat jo aiemmin käyneet maajoukkueleirillä, ja nyt huhtikuussa maajoukkueen haastajaleirille pääsevät myös Kangassalo sekä joukkueen toinen yleispelaaja Linnea Hautala.

Joukkueen valmennuksesta vastasivat Janne Mäkitalo sekä Jari Kangassalo. Valmennus asetti kaksi vuotta sitten alkaneen projektin tavoitteeksi nousta alueen ykkösjoukkueeksi sekä päästä mukaan Kuortaneen SM-finaaleihin. Tavoitteen ylittymiseen vaikutti ratkaisevasti niin kutsuttu ylimääräinen kenttäpelaaja - kaikkien tyttöjen sekä vanhempien kannustava fiilis.


   
Lisää uutisia
Maskun Kataja Ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat